fbpx

Klasseromkurs

Du finner planlagte klasseromkurs i Kurskalenderen. Klasseromkurs arrangeres også på forespørsel fra bedrifter. Ta Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.dersom du er interessert i et klasseromkurs i din bedrift!

Green Belt

GreenBelt LeanSixSigmaFor deg som vil lede vellykkede forbedringsprosjekt og bli en god problemløser. Du lærer å velge riktig prosjekt, forstå problemet, måle nåsituasjonen, bevise rotårsaker, innføre de(n) beste løsningen(e), og sikre varige resultat. Kurs og sertifisering.

Yellow Belt

YellowBelt LeanSixSigmaFor deg som vil lære det mest grunnleggende om Lean Six Sigma og forbedre egne prosesser. Du lærer å sette tydelige mål, innhente data og fakta for å bevise rotårsaker, implementere enkle, effektive løsninger som varer. Kurs og sertifisering.

Lean

leankursFor deg som oppnå raskere prosesser ved å fokusere på verdiskapende aktiviter og redusere sløsing. For å praktisere Lean benyttes et legospill som benyttes i flere land av foretak, universitet og konsulenter. Kurs og sertifisering.

 

 

Verdistrømsanalyse

Verdistrømsanalyse2 dagers kurs for å forbedre flyt av materialer og informasjon gjennom verdikjeden. Du lærer hva som er verdiskapende for kunden og ulike former for sløsing, å beregne takt basert på kundebehov, syklustider, omstillingstid om gjennomløpstid.

Rotårsaksanalyse

Rotårsaksanalyse2 dagers kurs. Du lærer om Lean Six Sigmas problemløsningsmetode, statistisk prosesskontroll til å bestemme normal variasjon og problemløsningsstrategi, samt ulike grafiske analyser til å bekrefte eller avkrefte mulige rotårsaker.

Målesystemanalyse

maalefeil1 dag klasserom. Du lærer å gjennomføre en målesystemanalyse hvor presisjon, nøyaktighet, følsomhet og kapabilitet bestemmes. Pålitelige målinger er en forutsetning for gode beslutninger.

Prosesskontroll

spc1 dag klasserom. Du lærer å bruke Statistisk prosesskontroll til å skille normal og spesiell variasjon. Dette er viktig for å reagere riktig på måleresultat, vurdere stabilitet og kapabilitet for prosesser. 

 

Prosessforbedring

prosessforbedring Bedriftstilpasset Lean Six Sigma kurs hvor du lærer å bruke nøytrale fakta og analyse til å prioritere riktige prosjekter og løsninger. Vi bruker DMAIC til å løse en bedrift spesifikk problemstilling i et bedrifsteam på 4-8 personer. Varighet fastsettes basert på behov.

Hypotesetesting

hypotesetesting1 dags kurs for deg som vil avgjøre om datasett har signifikant forskjellig snitt eller variasjon. Du lærer å utarbeide hypoteser, innhente og analysere data for å bestemme årsakssammenhenger og effekt av endringer.

Forsøksdesign

forsoksdesign2 dagers kurs for å lære forsøksdesign for effektiv produkt- og prosessutvikling. Du reduserer utviklingskost og tid ved å teste flere kombinasjoner samtidig. Gode design og riktige analyser gir optimale løsninger.

 

Referanser

 • daryl powell"Jeg var veldig imponert over Sissels Lean Six Sigma kunnskap. Hun gjør det enkelt å identifisere forbedringer og skape resultater" verdistrømsanalyse
  - Daryl Powell, Research Manager, Sintef  Manufacturing
 • eivindwilloch.original"Sissel har vist seg som en dyktig og engasjert medarbeider. Hun har vært en viktig bidragsyter i å sørge for god fremdrift i prosjektene hun har jobbet med. Samtidig er hun nøyaktig og har god kvalitet på arbeidet som er utført."lean engineering
  - Eivind Willoch, Prosjekt leder, Cambi AS
 • bærekraftig utvikling"Er meget fornøyd med jobben som er utført; Vi var jo ikke så veldig klare på hva bestillingen var men med din bakgrunn og kompetanse så ble utfallet hva vi var ute etter og et dokument vi har nytte av i fremtiden" IPPC
  - Roger Søråsdekkan, administrerende direktør for Allnex, Norge 
 • måleprogram"Vi leide inn Lean Tech for å utarbeide måleprogram for utslipp til luft. Oppdraget ble levert med riktig innhold til riktig tid. Kan anbefales." måleprogram
  - Kjell Even Misfjord, HMS-sjef hos Allnex, Norge
 • rsz 1thomasløvik"Sissel sin evne til å raskt sette seg inn i problemstillingen, samt hennes engasjement og kompetanse er imponerende. Hennes analytiske og gjennomgående bidrag til vårt måleprogram har vært presis og målrettet, samt meget lærerikt." måleprogram
  - Thomas Løvik, HMSK leder, TWMA Norge
 • Joakim Holm Hansen"Meget hyggelig og profesjonell tjeneste. Levert godt håndverk innen tidsfrister" verdistrømsanalyse
  - Joakim Holm-Hansen, administrerende direktør hos Solenis, Norge
 • Tilbakemeldinger fra kursdeltagere:
  "Inspirerende, faglig dyktig, folkeliggjør et teoretisk fagområde" 
  "Utgjorde en forskjell, engasjert og dyktig" 
  "Faglig meget dyktig og klar fremføring. Morsom og skaper tillit."
  lean six sigma kurs