Header Lean Tech

Målbare forbedringer med faktabaserte metoder & effektiv styring:

● Strategiimplementering for å realisere viktige forretningsmål.
● Forbedringsprosjekter ved bruk av Six Sigmas DMAIC.
● Etablere strukturer for kontinuerlig forbedring & operasjonell kontroll.
● Resultatdrevet opplæring (Lean Six Sigma) & støtte.

Exit full screenEnter Full screen

B

Brainstorming (idémyldring)

Brainstorming er en fritt tenkende gruppemetode for å komme frem til idéer for å løse en utfordring. En grunnleggende tanke er at "fra kvantitet kommer kvalitet." Hovedmålet med idémyldring er å oppmuntre til innovasjon og å tenke ut av boksen. For å nå dette målet utføres idémyldringsøkten uten redigering: analyse, diskusjon og kritikk er bare tillatt etterpå.

Brainwriting (idémyldring)

Brainwriting er et kreativitetsverktøy for å identifisere, diskutere, videreutvikle og eventuelt prioritere ideer. Verktøyet brukes ofte i kombinasjon med andre forbedringsverktøy, og gir deltagerne rom for individuell tenkning før de skriver ned sine innspill.

Box Plot (Box og Whisker Plot)

Et Box Plot er en grafisk visning av et datasett med en midtboks som inneholder 50% av dataene og "whiskers" som hver representerer 25% av dataene. Datasettet deles i fire deler som kalles kvartiler og representerer 25% av dataene. 

Black Belt / Sort belte

Black Belt / Sort belte er det nest høyeste nivået innen Lean Six Sigma; Master Black Belt er det høyeste. En med Sort belte bruker 100% av tiden sin på prosessforbedringer med Lean Six Sigma. I tillegg til prosjektarbeid fungerer de ofte som mentor for en eller flere grønne belter.

Bevegelse

Bevegelse er en av de 8 formene for sløsing og refererer til bevegelse av mennesker som er involvert i de ulike prosess stegene. Unødvendig bevegelse øker syklustiden.

Beslutning

En beslutning representerer et steg i en prosess som krever tid, kompetanse og en besluttsomhet før du kan fortsette. Beslutninger tilfører ofte sløsing i form av venting, spesielt hvis bare noen få prosessdeltakere har kompetanse eller tillatelse til å ta avgjørelsen. Jo færre beslutninger som kreves i en prosess, jo raskere flyter den.

Batching

Batching er praksisen med å lage større partier av et bestemt element for å oppnå økonomisk effektivitet. Selv om antagelsen er at det øker effektiviteten, øker batching den totale syklustiden og øker sløsing i form av venting både internt og hos kunden.

Baseline målinger

Baseline målinger er data som innhentes for å bestemme nåsituasjonen. Ved å innhente disse dataene før endringer / forbedringer gjennomføres kan man bestemme effekten av endringene / forbedringene.

Balanserende måltall

Hensikten med balanserende måltall er å unngå at forbedring av et måltall får uheldige konsekvenser for andre måltall. Sterk fokus på effektivitet kan redusere kvalitet hvis ikke måltallene balanseres. Sterkt fokus på leveringsgrad kan medfører mer svinn knyttet til hyppige produktbytter.

Balanse

Balanse innebærer å balansere arbeidstakten for delprosesser slik at de matcher kundens etterspørsel eller takttid. Det betyr at syklustid for hvert prosesstrinn utføres på takttid (tilgjengelig tid / enhet). Tanken er at prosessen alltid er i tide, men aldri inaktiv.

Takk for tilliten

Kontakt

Lean Tech AS | Snøfonna 5

0047 481 23 070

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Lørenskog, Norway

Lean

L - Løsningsorientert

E - Engasjert

A - Analytisk

N - Nysgjerrig

Motta nyhetsbrev

 
* nødvendig