Header Lean Tech

Målbare forbedringer med faktabaserte metoder & effektiv styring:

● Strategiimplementering for å realisere viktige forretningsmål.
● Forbedringsprosjekter ved bruk av Six Sigmas DMAIC.
● Etablere strukturer for kontinuerlig forbedring & operasjonell kontroll.
● Resultatdrevet opplæring (Lean Six Sigma) & støtte.

Exit full screenEnter Full screen

I

Interne feil

Intern feil refererer til eventuelle feil i en prosess som identifiseres og elimineres slik at de ikke blir levert til kunden.

Interessent (Stakeholder)

En interessent er enhver person som er berørt av eller kan påvirke en prosessforbedring. Interessenters interesser bør alltid tas med i betraktningen av prosjektet. Kontekstdiagram kan brukes til å kartlegge interessenter.

Inspeksjoner

En inspeksjon er et prosesstrinn som er opprettet for å avgjøre om et produkt eller en tjeneste har feil. Hvis inspektøren oppdager en feil, fører dette til et omarbeidstrinn. Inspeksjon tar tid og omarbeid gir merkostnader.

Input målinger

Input målinger beskriver input til prosessen; Det er vanlig å måle mengde eller volum og kvalitet av Input for å forstå deres innvirkning på en prosess.

Input

Input er ressurser (produkt, tjeneste, data, arbeidskraft, etc.) som behøves i prosessen og som leveres av leverandører («Suppliers»). Input er det andre trinnet i SIPOC, som er et overordnet prosesskart.

I & MR charts (kontrolldiagram)

I & MR charts er kontrolldiagram som brukes for enkeltverdier av kontinuerlig data. Det er to diagrammer; "I" står for "Individual" og viser hvert datapunkt, mens "MR" står for "Moving Range" og viser den absolutte differansen mellom hvert par av påfølgende måling.

Improve fasen

Improve er den fjerde fasen av DMAIC hvor fokus er å finne forbedringer basert på funnene som er gjort i analysefasen. Når mulige tiltak & løsninger er identifisert, evalueres de basert på kriterier som er viktige (eks effekt på rotårsak, kost, tid, drift & HMS).

Ikke-verdiskapende aktiviteter

Ikke-verdiskapende aktiviteter er alle aktiviteter som IKKE oppfyller følgende de 3 kriterier: 1. Innebærer en endring av input til prosessen 2. Utføres riktig første gang 3. Kunden er villig til å betale.

Takk for tilliten

Kontakt

Lean Tech AS | Snøfonna 5

0047 481 23 070

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Lørenskog, Norway

Lean

L - Løsningsorientert

E - Engasjert

A - Analytisk

N - Nysgjerrig

Motta nyhetsbrev

 
* nødvendig