Header Lean Tech

Målbare forbedringer med faktabaserte metoder & effektiv styring:

● Strategiimplementering for å realisere viktige forretningsmål.
● Forbedringsprosjekter ved bruk av Six Sigmas DMAIC.
● Etablere strukturer for kontinuerlig forbedring & operasjonell kontroll.
● Resultatdrevet opplæring (Lean Six Sigma) & støtte.

Exit full screenEnter Full screen

O

Overvåkningsplan

Overvåkingsplan er en del av Control fasen i DMAIC som hjelper oss å sikre varige resultat. Overvåkningsplanen beskriver hva som skal måles, hvem som utfører målingen og hvor ofte, hvordan (operational definition) målingen utføres, og ikke minst hvilke nivåer målingen bør ligge innenfor. Hvilke nivåer trigger en respons?

Overprosessering / Ekstra prosessering

Overprosessering er å legge til flere funksjoner eller produsere et produkt eller en tjeneste av høyere kvalitet enn det kunden krever. Overprosessering kan også være at flere gjør den samme jobben (eks utfører den samme kvalitetskontrollen), som refereres til som redundans. Dette er en av de 8 formene for sløsing.

Overlevering

En overlevering er når et produkt, vare eller tjeneste "skifter hender" mellom enkeltpersoner eller avdelinger. Overleveringer øker risikoen for feil/misforståelser og kan medføre ventetid.

Output måling

Output måling er en måling av resultatet fra en prosess. En Output måling refereres til som «Y».

Output

Output er en hvilken som helst ressurs (produkt, tjeneste, data, arbeidskraft osv.) som er et resultat av en prosess. Output er trinn 4 i en SIPOC.

Oppstrøms

Oppstrøms refererer til alle prosesser eller aktiviteter som skjer før en gitt prosess. Det er det motsatte av nedstrøms.

Operational Definition

«Operational Definition» er en beskrivelse av hvordan målingen utføres for å sikre at alle målingene blir utført på samme måte og dermed kan tolkes på samme måte av forskjellige mennesker. Dette er viktig for å sikre god kvalitet på målinger / data.

Omstillingstid

Omstillingstid er tiden fra den siste godkjente delen av den forrige prosessen er produsert til den første godkjente delen av den påfølgende prosessen er produsert. Å redusere omstillingstid er en sentral komponent i å innføre et "Pull" produksjonssystem som opererer med så lite lager som mulig.

Omarbeiding

Omarbeiding er at et trinn i en prosess gjentas for å rette opp en feil. Omarbeiding sløyfer er arbeid som gjøres om og om igjen. De blir ofte en akseptert del av prosessen ettersom folk blir vant til dem over tid. For å finne omarbeiding, se etter steder hvor arbeid går tilbake i prosessen. Omarbeiding er ikke verdiskapende og medfører ekstra kostnader og tid.

Takk for tilliten

Kontakt

Lean Tech AS | Snøfonna 5

0047 481 23 070

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Lørenskog, Norway

Lean

L - Løsningsorientert

E - Engasjert

A - Analytisk

N - Nysgjerrig

Motta nyhetsbrev

 
* nødvendig